Suplementy
Dr. OHHIRA® - kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego
Japoński probiotyk jest fermentowanym ekstraktem zawierającym w swoim składzie błonnik pochodzący z 15 różnych roślin (owoców, warzyw, grzybów, wodorostów morskich). Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych; nie ma z kolei w swoim składzie glutenu, GMO, produktów mlecznych.
Jest kompleksem 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego wytwarzanym w drodze naturalnej fermentacji (bez stosowania obróbki termicznej) i dojrzewania roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Pomaga szybko przywrócić mikroflorę jelitową, zwiększa wchłanianie składników odżywczych i wspomaga trawienie, wzmacnia układ odpornościowy w przypadku nawracających infekcji, zapobiega biegunce podróżnych.
Stosowanie: osoby dorosłe i dzieci od 3 lat: 1-2 kapsułki dziennie popijając wodą, zalecane wieczorem.