Dr OHHIRA

Dr. OHHIRA® - kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego

Japoński probiotyk jest fermentowanym ekstraktem zawierającym w swoim składzie błonnik pochodzący z 15 różnych roślin (owoców, warzyw, grzybów, wodorostów morskich). Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych; nie ma z kolei w swoim składzie glutenu, GMO, produktów mlecznych.

Jest kompleksem 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego wytwarzanym w drodze naturalnej fermentacji (bez stosowania obróbki termicznej) i dojrzewania roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Pomaga szybko przywrócić mikroflorę jelitową, zwiększa wchłanianie składników odżywczych i wspomaga trawienie, wzmacnia układ odpornościowy w przypadku nawracających infekcji, zapobiega biegunce podróżnych.

Stosowanie: osoby dorosłe i dzieci od 3 lat: 1-2 kapsułki dziennie popijając wodą, zalecane wieczorem.

logo-medycyna-podrozy-light

Portal dla podróżujących do krajów o odmiennych warunkach klimatycznych i sanitarnych

Rekomendowany przez Polskie Towarzystwo Medycyny Morskiej, Tropikalnej i Podróży

prof. dr hab. n. med. Krzysztof Korzeniewski

Wojskowy Instytut Medyczny -
Państwowy Instytut Badawczy

ul. Szaserów 128, 04-141 Warszawa

Zakład Epidemiologii i Medycyny Tropikalnej
ul. Grudzińskiego 4, 81-103 Gdynia
Email: kkorzeniewski@wim.mil.pl

Gdański Uniwersytet Medyczny
ul. Skłodowskiej-Curie 3a, 80-210 Gdańsk

Instytut Medycyny Morskiej i Tropikalnej

Uniwersyteckie Centrum Medycyny
Morskiej i Tropikalnej

ul. Powstania Styczniowego 9b, 81-519 Gdynia
Email: kkorzeniewski@gumed.edu.pl

© Copyright 2009 - 2024 | Krzysztof Korzeniewski | Polityka Cookies